Ana Sayfa Yaşam Sağlık İş Hayatında Sağlıklı Beslenmenin 7 Yolu

İş Hayatında Sağlıklı Beslenmenin 7 Yolu

İş Hayatında Sağlıklı Beslenme

Eylül ayıyla birlikte durmak bilmeyen şehir hayatı, yoğun iş temposu, bitmeyen trafik çilesi ve ev dışına kayan bir sosyal yaşam tüm çalışanların gündemine oturuyor.

İş yerinin önündeki pastanedeki güzel ve sıcak poğaçalar, uzayan toplantılar yüzünden ileri saatlere sarkan belki de tamamen unutulan öğle yemekleri, ofise getirilen bol kremalı ve şekerli tatlılar, ofis arkadaşlarının sürüp giden atıştırmalıkları insanı yoldan çıkarmaya yetiyor. Tüm bu tehditleri bertaraf etmek ve sağlıklı beslenmek için Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber çalışanlara önemli tavsiyelerde bulunuyor.

  1. Sabah 10 dakika erken kalkıp, kahvaltı edebilirsiniz. Az yağlı peynirle yapılmış tam tahıl ekmeğine bir tost veya az yağlı süt ve tam tahıl taneli mısır gevreği bünyeye iyi gelir. Ya da bir bardak az yağlı süt ve bir porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Eğer evde kahvaltı yapamıyorsanız, iş yerinde tüketmek üzere yanınıza alacağınız peynirli-sebzeli ufak boy bir sandviç kurtarıcınız olacaktır.
  2. “Toplantılarda sadece börek, kek, çay ve kahve servisi yapılıyor” söylemini değiştirmek için bir şeyler yapmaya çalışmalısınız. Yöneticinizle durumu paylaşıp toplantılarda kuru meyve, taze meyve, kuru yemiş, eğer bunlar olmuyorsa en azından şekersiz kurabiye, tam tahıl simidi gibi seçeneklerin servis edilmesi için ön ayak olabilirsiniz. Eğer bunlar da olmuyorsa en azından kahvenizin bol sütlü – ama gerçek süt- ile yapılmasını rica edebilirsiniz.
  3. Uzamış bir proje toplantısı veya müşteri görüşmesi nedeniyle geç kalan öğlen öğününüzü atlamayın. Toplantıdan çıktığınız gibi hafif bir öğle yemeği tüketin. Dışarı çıkamayıp ofise sipariş etmek zorundaysanız birçok fast-food restoranının ve hatta kebapçıların bile menülerinde olan az yağlı ve sağlıklı seçeneklerini tercih edin.
  4. Ofise getirilen yiyecekleri tüketme alışkanlığınızdan vazgeçin. Ortaya konan kurabiye paketinden her geçişte 1–2 tane almanız size çok gözükmeyebilir ama size maliyeti en az 300 kaloridir.
  5. Ofis atıştırmalıkları sepetine sağlıklı besinlerle katkıda bulunun. İçine şekersiz bisküvi, tuzu azaltılmış kraker, kuru meyveler ve kuru yemişler ilave edin. Böylece acıktığınızda eliniz zararlı atıştırmalıklara kaymayacaktır.
  6. Sürekli müşteri ziyareti yaptığınız bir işyerinde çalışıyorsanız, yol rutininizde olan sağlıklı seçenekleri bulunan restoranları belirleyin.
  7. Akşam mesaisi son anda belli olan bir işyerindeyseniz, acil durum planı hazırlayın. İşyerinize yemek siparişi getiren restoranların sağlıklı menü seçenekleri hakkında bilgi alın. Siparişinizi verirken, menüleri sağlıklı hale getirmek için elinizden geleni yapın. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavını, kepek ekmeğini, sossuz salatayı, garnitür olarak patates kızartması yerine yeşilliği tercih edin.