Ana Sayfa Denizli Mouse Hastası Olabilirsiniz

Mouse Hastası Olabilirsiniz

Mouse Hastası Olabilirsiniz

İş hayatında, sürekli ve aynı şekilde yapılan hareketler, elde, bilekte ve dirseklerde ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

Gün boyu bilgisayar başında olan ve mouse kullananların kas ve bağlara orantısız ve dengesiz yük bindirdiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan,Sinir sıkışması, dirsek, el, bilek ve omuzda ağrı ve de uyuşmaya neden olan günümüz iş hastalıklarının başında gelen hastalıklardan birinin de  “Mouse hastalığı”  olduğunu açıkladı. Sürekli bilgisayar başında oturan gençleri ve çalışanları olumsuz etkileyen Mouse hastalığından, ağrı kesicilerle kurtulmak mümkün değil. Microcerrahi ve ameliyatlarla giderilmeye çalışılan, iş rutininde tekrarlanma olasılığı yüksek olan Mouse Hastalığı gibi ofis hastalıklarından kurtulmak için ilaç ve cerrahi yöntemlerin dışında, ağrıya neden olan hasar görmüş dokuların bedenin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçiren doğal ve kalıcı tedavi yöntemi ile iyileştirmek mümkündür” dedi.

ortopedi ve travmatoloji uzmani opdr hasan dogan 640x480 - Mouse Hastası Olabilirsiniz
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan

Op.Dr.Hasan Doğan “Bir Pozisyonda En Fazla 20 Dakika Durun”
Mouse hastalığı, tenisçi dirseği, sinir sıkışması gibi farklı şekillerde karşımıza çıkan ofis hastalıklarını önlemek için, çalışma ve yaşam koşulları hakkında bilinçli olmak gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Hasan Doğan, “Bir pozisyonda en fazla 20 dakika durduktan sonra 2 dakika kadar işe ara vermek ya da başka bir işle ilgilenmek daha doğru olacaktır. Bu sürede sıkışmaya maruz kalan sinirler ve damarlara rahatlama şansı vermiş oluruz” dedi. Masa başında bilgisayar karşısında oturarak çalışan kişilerin, hareketsiz kaldıkları için şekil bozuklukları yaşadığını, bel ağrıları, omurgada eğrilik gibi rahatsızlıklar oluştuğunu belirtti. Bel ve sırt ağrılarının, yanlış tedavi ve ilaçlar sonucu sıklıkla tekrarlanabildiğini vurgularken, rahatsızlıkların nüksetmemesi için önleyici ve kalıcı tedavi olan Proloterapi yöntemini tavsiye etti. Proloterapi Yöntemi ile ağrıya neden olan; zayıflamış, yıpranmış bağ ve dokuların güçlendirildiğini, tekrar eski haline getirildiğini, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasının harekete geçirildiğini belirtti.”

Mouse Hastalığı İçin Tedavi Nasıl Uygulanıyor?
Proloterapi’nin yenilme ve onarma anlamına geldiğiniz söyleyen Op. Dr. Hasan Doğan,  1930 yıllardan günümüze kadar uygulanan Proloterapi’nin özellikle ligamentöz ( bağ- doku) problemlerinde başarıyla uygulanan bir tedavi metodu olduğunu söyledi.  Dr. Hasan Doğan, önleyici ve doğal bir tedavi yöntemi olan Proloterapi’yi şöyle anlattı; “Hasarlı dokuya Proloterapi yöntemiyle enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyon, hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirir. Vücudun kendini iyileştirme sistemini devreye sokan bu yöntem sayesinde doğal bir tedavi uygulanmış olur. Proloterapi; zayıflamış ve eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri ve tendonları güçlendirerek tekrar eski haline getirir ve onarır. Özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyonunun hasarlı bölgelere enjekte edilmesiyle vücudun artık unuttuğu ve ağrıya neden olan bölgeleri tekrar uyarılarak bu bölgelere hızla iyileştirici hücrelerin gelmesi sağlanarak vücut hasarlı dokuları onarır ve ağırlar kaynağından yok edilerek, vücut kendi kendini iyileştirmiş olur ” açıklamasında bulundu.