Ana Sayfa Yaşam Sağlık Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

bebek
Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Merak Ettikleriniz

Bebek sahibi olmak için tüp bebek yöntemine başvuran çiftlerin tüp bebek tedavisi hakkında merak ettiklerinizi derledik. Özellikle tüp bebek tedavi yöntemini doğal bir gebelik süreci olarak kabul edilmelidir. Çünkü tüp bebek tedavisi ile gebe kalan kadınlar da normal bir hamilelik dönemi geçirirler. Bebekleri diğer bebeklerden farksızdır.

Tüp bebek tedavisi ne kadar sürer?

Tüp bebek tedavisi; yumurta gelişimi, yumurtaların toplanması ve döllenmesi, embriyo gelişimi ve embriyo transferi aşamalarından oluşan bir süreçtir. Bu tedavi süresi boyunca kadının hastanede yatmasını gerektirecek bir uygulama gerçekleştirilmemektedir.

Yumurta gelişimi süresince çoğu zaman gün aşırı ve nadiren günlük kan tahlili ve ultrasonografı incelemesi takipleri sürdürülecek, takip boyunca hastanede geçirilecek zaman mümkün olduğunca kısa tutularak günlük çiftlerin günlük hayatının ve programlarının etkilenmemesine çalışılacaktır.

Yumurta toplama ve embriyo transferi işlemleri ise hastanede yatmayı gerektirmeyecek oldukça kolay işlemlerdir.

Kullanılan sperm ve yumurtalar eşlerin kendisine mi aittir?

Bu işlemler için aranan şartlardan birisi de resmi nikah belgelerinin olmasıdır. Hangi nedenle olursa olsun sperm üretmeyen erkek veya yumurta geliştiremeyen çiftler tedaviye kabul edilmiyor. Tedavilerde kullanılacak üreme hücreleri kesinlikle resmi nikahlı eşlerin kendi hücreleridir.

Tüp bebek tedavisinde ilaçların yan etkileri var mıdır?

İlaçların enjeksiyon yolu ile kullanımlarında, enjeksiyon yerinde küçük morluklar ve rahatsızlıklar görülebilir. Burun spreyleri ve cilt altı iğneler ise yorgunluk, kas ve eklem ağrıları ve geçici menopozal yakınmalara benzer şikayetler oluşturabiliyor.

Tüp Bebek Tedavisi sürecinde stres kontrolü sağlanmalı

Tüp bebek tedavi süreci kararı alındığı anda aslında tedavi başlamış demektir. Hastanın mutlaka tedavi sürecine kendini psikolojik olarak hazırlaması gerekir. Stresi azaltmak için bazı aktivitelerde bulunulabilir, düzenli egzersiz ve doğa yürüyüşleri yapılabilir, doğru beslenmek, zihinsel ve fiziksel hazır olmak tedavide başarı şansını artıran etkenlerdir. Tüp bebek tedavi sürecinde haftada 2-3 kez yürüyüşe çıkılabilir.  İsterseniz theta healing ve access bars teknikleri ile stresinizi sıfırlayabilirsiniz.

Mutlaka diyetisyen yardımı alınmalı

Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Doktorun beslenme konusunda önerileri mutlaka dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra uzman bir diyetisyen ile görüşülüp detaylı bir baz 2 nme planı yapılabilir. Mümkün olduğu kadar da fast food ve abur cubur olarak adlandırılan besinler yerine daha taze, organik besinler tüketilmelidir.

Tüp Bebek Tedavi sürecinde beslenme nasıl olmalı

1. Sigara içiliyorsa, en az 2 ay öncesindenbırakılmalı ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır.
2. Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran etkenlerden biri de ideal kiloda olmaktır. Tedaviye başlamadan önce ideal kiloyu yakalamak için diyetisyen yardımı alınabilir.
3. Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir.
4. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya ve havuç sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.
5. Protein, mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. Haftada en az üç kez balık tüketmek, tedavi başarısını olumlu etkiler.
6. Kızartma, ızgara gibi pişirme yöntemleri yerine; haşlama, buğulama, fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrıca makarna ve sebzeler çok fazla haşlanmamalıdır.
7. Folik asit bakımından zengin yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve badem gibi kuruyemişler tercih edilmelidir.
8. Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar, tüp bebek tedavi sürecinde bırakılmalıdır

Tüp Bebek Tedavisi konusunda başarılı Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri hekimlerine merak ettiğiniz tüm sorular için arayabilirsiniz.