Ofis çalışmalarının baş aktörü olan A4 kağıtlar cinsi, kalınlığı, rengi ve kalitesi bakımından pek çok çeşitliliğe sahip. İlk bakışta “kağıt işte” demenize sebebiyet verebilen bu tertemiz sayfaların hepsi elbette ki aynı değil. Eğer kanıt istiyorsanız, arşivinizde yıllanmış belgelere göz atın. Bazıları sararmış, bazıları ise ilk günkü kadar beyaz kalmıştır. Aynı yazıcıdan çıkmış olmalarına karşın bazılarının baskısı solmuş ve dağılmış, bazıları ise yeni çıktı alınmış gibi mürekkep kokuyordur. İşte bunun nedeni kağıdın farklı olması…
Günlük kullanım için tercih ediyor olsanız da Avansas fotokopi kağıtları gibi kaliteli olan A4’leri tercih etmeniz, belgelerinizin yıllarca yeni kalmasını sağlar. Kalitesiz kağıtlar da, özellikle arşiv belgesi çıktısı almak için kullandıklarınız, bir süre sonra size hayatınızın şokunu yaşatabilir. Bizden söylemesi. Peki, neden fotokopi kağıtlarında böyle bir fark var? İşte nedenler…
1- Gramaj Olayı Sadece Gıdalarda Geçerli Değil!
Fotokopi kağıtlarında gramaj farkı var. Gramaj kağıdın 1 metrekaresinin ağırlığını ifade eder. Çok ağır kağıtlar makbul olmadığı gibi gramajı çok düşük kağıtlar da çok ince olacağından makbul değildir. Altın oranı yakalayan Avansas fotokopi kağıtları işte bu nedenle yüzlerce ofisin favorisi! Siz ne sanmıştınız?
2- Nem Sadece Havada Oluşmuyor!
O elinizden düşürmediğiniz A4 kağıtların da bir nem oranı var. Nemin maksimum düzeyde olması gerekir ki, kağıt çabuk kırışmasın, kırılmasın ve mürekkebi dağıtmasın. Çıktı aldığınızda “aman Allah’ım, yazıcı resim çizmiş” demenize neden olan dağılmış mürekkepler yazıcının değil kağıdın suçudur.
3- Kartuştaki Mürekkebi Sömüren Kağıtlar Var!
Kartuş çok çabuk bittiğinde nefret dolu kem gözlerle yazıcıya bakarsınız ya, aslında suçlu yazıcı değil, kalitesiz A4’ler! Fotokopi kağıtlarında “perdah” adı verilen bir yüzey düzgünlüğü olayı var. Yüzeyi çok düzgün olmayan kağıtlar, çıktı alırken tüm mürekkebi içine çeker. Haliyle üç haftada bitmesi gereken kartuş 3 günde sizlere ömür. Kaliteli A4’lerde yüzey çok düzgün olduğundan kartuşu da kullanmaz, adeta koklar… Yoksa siz bunu da mı bilmiyordunuz?
Bir boomads advertorial içeriğidir.